De ultieme gids voor ouders om een mobieltje te kopen in 2018

Het is voor de meeste ouders altijd al moeilijk geweest om te beslissen of een tiener een smartphone krijgt. Soms is het gemakkelijk om enthousiast te raken over welke telefoon het beste is voor de tiener in huis, omdat er zoveel mogelijkheden op de markt beschikbaar zijn. Hier is onze aanbevolen top 3 van mobiele telefoons. Met deze handige gids willen we het voor ouders makkelijker maken om hun kinderen een nieuwe mobiele telefoon te geven.

Beste veilige software – Nokia 6

De Nokia 6 is een beetje premium vergeleken met de andere telefoons in de lijst en het is de nieuwste aanvulling in het middenbereik van de groeiende smartphone-lijnen van Nokia.

De Nokia 6 heeft een duurzame en robuuste metalen behuizing en gaat tegen de recente glas- en metaaltrend in waar andere telefoonfabrikanten lijken naar op weg te gaan. Hoewel het niet onbreekbaar is, zorgt de aluminium behuizing ervoor dat de telefoon het overleeft als een brokkenpiloot per ongeluk de telefoon laat vallen.

De Nokia 6 draait ook op de nieuwste versie van het Android One-besturingssysteem van Google, wat betekent dat de Nokia 6 zal worden bijgewerkt met de nieuwste beveiligingspatches. Dit is een belangrijk voordeel om te helpen de telefoon van je kind te beschermen tegen roofdieren op het internet.

Een geweldige keuze voor elke ouder die de voorkeur geeft aan de praktische optie.

Best uitziend – Huawei Honor 9 Lite

Het is vaak een groot voordeel (of nadeel) voor tieners als het er goed uitziet. Wanneer ze een budgettelefoon krijgen die niet als vlaggenschip uitziet, zullen ze het vaak of helemaal niet leuk vinden. Daarom raden wij de Huawei Honor 9 Lite aan als een serieuze overweging voor ouders.

De Huawei Honor 9 Lite is het apparaat in de lijst dat het meest flitsend eruit ziet. Het is een budgetgericht apparaat met de kenmerken van een vlaggenschip, zoals het 18: 9 Full HD + scherm, quad-camera’s, metalen frame, een glazen achterkant en Android 8.0 Oreo. Met deze kenmerken troeft de Huawei Honor 9 Lite (in sommige opzichten) een paar vlaggenschip-apparaten af. Dankzij de levendige kleuren zal de Honor Lite 9 zeker een blikvanger zijn.

Behalve de flitsende look heeft de Honor 9 Lite ook een aantal indrukwekkende specificaties die aan je eisen voldoen. De Kirin-processor is snel genoeg om elke game in de app store te spelen en met de quadcamera’s zullen kinderen het zeker leuk vinden om berichten te sturen op sociale media.

Beste waarde – Xiaomi Redmi Note 5

Een ander apparaat met een extreme prijs-kwaliteitverhouding is de Xiaomi Redmi Note 5. De Redmi Note 5 draait op een octo-core processor met 4 GB of 6 GB RAM, afhankelijk van je specificaties, en het is een razendsnel apparaat met uitstekende prestaties.

Maar wat de Redmi Note 5 onderscheidt van de andere twee apparaten, is de enorme configuratiemogelijkheden van het besturingssysteem. Het draait op MIUI 9 gebaseerd op Android Oreo. Dit specifieke model van Android biedt unieke aanpassingsmogelijkheden zoals thema’s over het hele systeem, aanpassen van het lettertype, aanpassen van de gebruikersinterface en zelfs vooraf ingestelde themapakketten die drastisch kunnen worden veranderd volgens de wensen van je kind.

Een ander voordeel van MIUI is dat het besturingssysteem sterk leunt op iOS van Apple op de nieuwste iPhones. Hoewel het misschien geen directe kopie is, kunnen veel functies die je op een iOS verwacht, zoals het delen van bestanden om samen te werken met klasgenoten, de bekende toegankelijkheidsknoppen of het vereenvoudigde iOS-startscherm, voldoen aan een eersteklas apparaat voor je kind.

Alternatieve oplossing: Je bestaande telefoon hergebruiken

Al deze apparaten zijn geweldige opties om aan je kinderen te geven, maar waarom zou je je bestaande telefoon niet hergebruiken en zelf een upgrade aanschaffen?

Er zijn verbazingwekkende opties zoals de OnePlus 6, de nieuwe Samsung Galaxy Note9 of een nieuwe iPhone zoals de iPhone X of iPhone, en je bestaande telefoon kan tekenen van ouderdom vertonen omdat nieuwere software incompatibel is geworden.

Waarom zou je een gloednieuw apparaat kopen, dat misschien na een paar maanden kapot gaat, en een vlaggenschip aan de kant leggen dat een paar jaar oud is?