Videobloggen of beter bekend als vloggen is een veel gebruikte methode om je ideeën of verhalen online te delen. Echter, in tegenstelling tot de traditionele blogs die voornamelijk tekst gebruiken om je ideeën te delen, gebruikt vloggen een videoformaat om het online publiek te bereiken.

Als je geïnteresseerd bent om een vlogger te worden, maar niet weet hoe je moet beginnen; dan is hier een korte handleiding die je kan helpen om aan de slag te gaan!

1. Wat kan vloggen voor mij doen?

Naast het delen van je verhalen, is vloggen ook een nieuwe en moderne manier voor mensen geworden om hun brood te verdienen met sponsoren of video-advertenties. Gewoon een ruwe schatting, YouTube-vloggers die gemiddeld ongeveer 10.000 weergaven per dag hebben, krijgen over het algemeen ongeveer 1.200 Amerikaanse dollar aan maandelijkse inkomsten uit videoadvertenties. Dat is 14.400 Amerikaanse dollar aan extra inkomsten per jaar!

Echter, videoadvertenties is slechts het topje van de ijsberg. Met de voordelen zoals videosponsoring, speciale voordelen voor vloggers of zelfs gratis artikelen die door bedrijven worden weggegeven, zien meer en meer mensen het vloggen als een goede vervanging voor de traditionele loopbaan.

2.Bedenk een niche – Creëer een meer herkenbare persoonlijkheid

De populairste YouTube-vloggers hebben een zeer specifieke niche waarin de meeste video’s centraal staan. Zelfs als de niche niet openlijk aanwezig is in elke video, is hun niche nog steeds een belangrijk onderdeel van hun persoonlijkheid waar kijkers bij betrokken blijven.

Door het bepalen van deze niche ben je in staat om een unieke identiteit te creëren die jouw inhoud zal onderscheiden van anderen. Met dat gezegd te hebben, is het vaak eenvoudiger om met een niche te werken dat een passie voor je is. Op deze manier voelt je inhoud oprechter en relateerbaarder.

3. De juiste apparatuur verkrijgen – Verbeter de productie en beeldkwaliteit

Een voordeel van vloggen is dat iedereen aan de slag kan gaan met alleen een digitale camera en een statief!

Het eerste dat je nodig hebt is een vlogcamera. We raden een goede digitale camera aan die licht en compact is. Onze keuze voor een dergelijke camera is de Canon EOS M6.

Met de functies zoals scherm kantelen, autofocus met slim volgen en uitgebreide koppelopties (zoals Bluetooth, wifi en NFC) is dit een geweldige keuze voor elke vlogger die aan de slag wil gaan. Het is belangrijk dat het een klein en compact pakket is.

Ten tweede raden we aan een statief te gebruiken om je opnames stabiel en scherp te houden. Hoewel er heel veel dure opties zijn, is onze keuze het effectieve en kostenefficiënte Joby Gorillapod Action-statief. De Joby Gorillapod is bijzonder veelzijdig en een genot om te gebruiken als je het gemak op prijs stelt. De Joby Gorillapod kan in meerdere hoeken worden gebogen en kan ook worden gebruikt bij geavanceerde camerabewegingen zoals dia’s of volgbewegingen. Een must voor een beginnende vlogger.

Voor iedereen die zijn productiekwaliteit wil verhogen, raden we aan om een externe microfoon aan te schaffen. Een microfoon kan de audiokwaliteit drastisch verbeteren in vergelijking met de ingebouwde microfoons van de camera en kan helpen de stemmen van mensen in een drukke omgeving te isoleren. Wij adviseren de betaalbare maar effectieve: Zoom H1n Handy Recorder

4. Je video’s bewerken – Creëer een unieke uitstraling om op te vallen

Na het opnemen van je video wil de beelden bewerken om het voor de kijkers gemakkelijker te maken je verhaal te volgen en voor het ontwikkelen van je specifieke videostijl.

Gratis bronnen zoals royaltyvrije muziek zijn te vinden op platforms zoals Soundcloud of Audio Jungle die je video een aparte uitstraling geven!

Conclusie

Concluderend, iedereen die aan de slag wil gaan met vloggen, moet eerst denken aan zijn eigen niche. Het maakt niet uit of het een hobby of een levensstijl is, een niche kan je helpen je persoonlijkheid te bepalen en je kijkers toestaan met je te communiceren.

Daarnaast moet je ook een goede camera en een compact statief aanschaffen om de beeldkwaliteit te verbeteren. Wij raden de Canon EOS M6 en de Joby Gorillapod aan. Deze hebben een paar zeer nuttige functies die kunnen helpen de productiekwaliteit van je video’s drastisch te verhogen.

Ten slotte moet je ook je video’s bewerken om ze een onderscheidender uiterlijk te geven; wat je inhoud gedenkwaardiger en spannender zal maken!