5 hacks om je tablet weer tot leven te brengen

Heb je tijdens de feestdagen een nieuwe tablet gekregen? Vraag jij je af of je de oude moet afschrijven? Maak je maar geen zorgen, hier zijn 5 coole hacks om een oude tablet die je niet meer gebruikt weer te gebruiken. 

 

 

Een tweede desktopmonitor

Er zijn zoveel situaties waarin twee dingen beter zijn: Twee borden nacho’s, twee huizen, twee honden en nu: twee monitoren. Met een eenvoudige app kan je je werkplek in een mum van tijd uitbreiden.
Een tweede monitor helpt niet alleen met het beheren van je workflow, maar je ziet er ook een stuk cooler uit.

 

Een budget spraakbesturingshub

Wil je het moderne gemak gebruiken als een virtuele assistent, maar je vindt het prijskaartje van de HomePod of Google Home niet rechtvaardig? Je smartphone of tablet kan afgezien van de 360-graden luidspreker en de verbeterde microfoon vrijwel hetzelfde doen.
Een oude tablet kan met dezelfde spraakopdrachten en service worden gebruikt om de virtuele assistentrespons te simuleren.

 

Een speciale bedieningspaneel voor multimedia

In het tijdperk van Chromecast, Roku en Apple TV gaan we nu over van traditionele kabel-tv naar on demand-inhoud. Je oude tablet kan je gebruiken als vervanging voor je afstandsbediening om snel en eenvoudig de streams via Netflix, Spotify of Pandora te bedienen. Het scherm is veel groter dan je smartphone en dankzij het platte scherm en het lichte gewicht is het eenvoudig op te bergen en te gebruiken.
Een oude tablet is ideaal voor comfortabele avonden met het hele gezin op de bank.

 

Een budget babyfoon

Met alleen wifi, een camera en een microfoon kan iedereen zijn oude tablets gebruiken als een redelijk budgetvriendelijke babyfoon. Het is misschien geen volledige vervanging voor een babyfoon, maar voor mensen met een beperkt budget kan de oude tablet ook prima werken.
Dormi – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sleekbit.dormi

 

Een goedkope domotica (huisautomatisering)

Als je huis helemaal vol zit met slimme apparaten, zoals de Nest-thermostaat, Philips Hue-lampen of zelfs een broodrooster met Griffin Technology, dan kan je met je smartphone waarschijnlijk sommige, zo niet al je apparaten bedienen.
Waarom zou je dan niet al die apparaten op je tablet installeren en verbinden, aanzetten en op de muur monteren? In plaats van deze te gebruiken als onderlegger, kan je het nu als een slimme hub gebruiken om je huis te bedienen.