De Canon 5D Mark IV En De 6D Mark II Naar Hun Lage Lichtgrenzen Drukken

Met bijna twintig jaar ervaring achter de rug is Phil Hart een fotograaf met wereldfaam die gespecialiseerd is in het vastleggen van de wonderen van de nachtelijke hemel. Eerder dit jaar reisde hij naar de grenzen van Noord-Canada en legde de Aurora Borealis vast. De twee camera’s Canon 5D Mark IV en de 6D Mark II werden in de vrieskou tot de uiterste grenzen gedreven.

  

Met de 5D Mark IV werd de video opgenomen met een max ISO van 32.000. Hoewel het 1080p-beeldmateriaal in de eerste instantie wat luidruchtig was, werd het snel opgelost met behulp van de Adobe After Effects. Samen met de geweldige Canon- en Sigma ART-lenzen waren de onaangetaste bestanden nog steeds goed bruikbaar, gezien de sensoren die werden gebruikt.

De Canon 6D Mark II werd ook gebruikt om de aurora’s in 4K vast te leggen. Dankzij een kleine verbetering van de helderheid en het contrast in Adobe Premiere Pro leek het alsof het beeldmateriaal werd opgenomen met een veel hoogwaardiger camera.

Aangezien de aurora maar een paar minuten volhield, moest je zelfs voor de opname volledig voorbereid zijn. Niet alleen werd de hoge ISO gecompenseerd met de ruisonderdrukking-plugin: Je moet er ook voor zorgen dat je altijd gereed bent om foto’s te maken in de omgeving.

 

Om vergelijkbare resultaten met de afbeeldingen te krijgen, kun je deze stappen volgen:

1.   Zorg ervoor dat je in een donkere omgeving bent; hoe donkerder, hoe beter

2.   Zorg dat je een statief hebt, een lens met een brede opening en dat je op afstand kunt activeren

3.   Fotografeer bij lange belichtingstijden een lage ISO of hoge ISO met lage belichting.
(Houd er rekening mee dat: Hogere ISO’s betekent meestal luidruchtigere foto’s)

4.   Stem de ruis en kleuren af in Adobe Photoshop

 

Als je je eigen kit wilt aanschaffen, dan kun je het hier vinden:

Canon EOS 5D Mark IV

Canon EOS 6D Mark II

Canon EF 16-35MM F2.8L III USM Lens