Hands on Review voor de Samsung Galaxy Note 8

Een van de beste gadgets die dit jaar uitkomt is natuurlijk de Samsung Galaxy Note 8. Met het bekende, glad gebogen behuizing van de Note 7 van vorig jaar behoudt de Note 8 hetzelfde design, maar met enkele opmerkelijke upgrades. Allereerst is natuurlijk het dual camerasysteem. Veel fabrikanten hebben hun eigen methode om twee camera’s te beheren, maar de Galaxy Note 8 heeft ervoor gekozen om de “zoom” te implementeren. Met de zoomlens kan je nu zoomen en verbazingwekkende stabiele foto’s maken (dankzij de OIS op beide camera’s) en een nieuwe staande modus-achtige functie, Live Focus genoemd. Maar dit is slechts een van de vele upgrades die Samsung aan de Note 8 heeft toegevoegd. Hier zijn paar andere kenmerken waarvan we denken dat ze speciale vermelding verdienen. 

 

Het Infinity Display

Dit jaar heeft Samsung net als voor de rest van hun toestellen gekozen voor een upgrade van de Note-lijn met de nieuwe beeldverhouding in de Galaxy S8-serie. Met het Infinity Display (in onze vergelijking toegekend als de beste smartphone-schermen in 2017) wordt de voorkant van de telefoon bedekt en de bezels (randen) als lucht onzichtbaar. Het AMOLED-display is een waar kunststuk. Samsung staat bekend om de opvallende kleuren en de marktleidende contrastverhoudingen en de displays staan ook bekend om hun uitstekende kwaliteit en echtheid. De Note 8 is nog beter geworden door het display helderder en echter te maken dan ooit.

De onmiskenbare 1240 nits of 75% helderder display dan die van de iPhone 7 zorgt voor meer helderheid waardoor de beelden en de tekst gemakkelijker te zien zijn in direct zonlicht. Bovendien heeft de Note 8 ook de mogelijkheid om het display naar zeer lage helderheidsniveaus te brengen. Het scherm wordt naar slechts 2 nits gebracht, waardoor het ‘s nachts of in het donker comfortabeler kan worden gebruikt. 

 

 

Waterdicht

Voor de meeste mensen is de IP-waarde een ander groot voordeel. Voor degenen die niet weten wat dit bekent: de IP-waarde zegt hoe “dicht” een telefoon is. Bijvoorbeeld, de iPhone X heeft het beschermingsniveau IP 66 terwijl de Samsung Galaxy Note 8 is beoordeeld met een IP 68-certificering, en dat betekent dat het 30 minuten ondergedompeld kan worden en stofdicht is.
Het klinkt misschien niet zo bijzonder, maar voor die zeldzame ongelukken waar er iets op je telefoon valt, zal je opgelucht ademhalen als het gaat om die kleine dingen. En het belangrijkste is dat er nog steeds een koptelefoonaansluiting is.

 

 

Batterij en opladen

De levensduur van de batterij is al jaren een sterk punt geweest van de Samsung-telefoons. Met alle nieuwe energiebesparende functies van de Samsung Experience en de verbeteringen in de batterijtechnologie kan de Note 8 nu langer mee in het dagelijks gebruik en is de algemene levensduur van de telefoon langer. Dankzij een 3.400 mAh batterij is de Note 8 ideaal voor intensieve gebruikers die het volledige werkdagen gebruiken en zelfs voor lichte gebruikers die het soms gebruiken. Samsung belooft ook dat de batterij niet zo snel aan capaciteit verliest als de vorige generaties, waardoor je investering veel langer meegaat.

Maar als de batterij toch te snel leeg gaat, kan je het snel opladen met de Adaptive Fast Charge van Samsung. Met de Adaptive Fast Charge kan je de Note 8 in 45 minuten opladen en een dag gebruiken. En wist je dat er ook draadloos snel opladen is?

 

 

Samsung Experience en S-Pen

 

Hoe is de software-ervaring op de telefoon met al deze nieuwe functies? Hoewel eerder de Touchwiz UX altijd aan de langzame kant is geweest, heeft de Android Nougat een echt nieuw leven in de Samsung-apparaten gekregen. Dankzij de verdere optimalisaties waarvoor Samsung heeft gezorgd, is de nieuwe “Samsung Experience” op Android 7.1.1 iets heel speciaals. Soepel en vol met functies zoals Live Focus in de camera, geanimeerde berichten, Edge UX en natuurlijk de optimalisaties van de S-Pen. De S-Pen brengt een ongekende stylus-ervaring op telefoons, met bijna belachelijke hoeveelheden drukniveaus en Note-specifieke productiviteitsaanpassingen, zoals Live Messages en Screen-Off Memo. Elke functie zorgt ervoor dat de Note-serie iets nieuws krijgt, waardoor het apparaat zorgt voor een balans tussen productiviteit en plezier!

 

 

Accessoires

Om je Note 8-ervaring nog geweldiger te maken, hebben we een lijst van accessoires voor je nieuwe Galaxy Note 8 samengesteld.

1.       Samsung Galaxy Note 8 Clear View Cases– Eerlijk gezegd een van de mooiste behuizingen; de Clear View-behuizing zorgt ervoor dat je nieuwe telefoon krasvrij blijft, terwijl er nog steeds meldingen op de voorkant van de behuizing worden getoond. Het is de perfecte balans tussen gebruik en esthetiek. 

2.       Gear 360 (draagbare versie)– Maak je eigen 360-graden video’s met de Gear 360. Begin te vloggen in 360-stijl of gebruik het panorama om momenten in verbluffende helderheid vast te leggen.

3.       Gear VR (Note 8 editie)– Nadat je je video’s op de Gear 360 hebt opgenomen, moet je het ook op een of andere manier afspelen! Ga helemaal op in VR met de nieuwe Gear VR voor de Galaxy Note 8 en geniet van video’s in je eigen virtuele bioscoop.

4.       DEX Station– Wil je je telefoon soepel transformeren in een volwaardige pc? Nou met de DEX-station kan je je Note 8 gebruiken als een productiviteitsmonster! Zet je telefoon om en ervaar het als een desktop, en je zult je verwonderen over hoe eenvoudig en handig het is om je telefoon naar je werkstation te converteren.

5.       Draadloos Adaptieve Fast Charge pad (niet op voorraad)– De telefoon draadloos opladen met de Adaptive Fast Charge Pad. Nu kan je je telefoon sneller opladen dan de vorige generatie en alles draadloos doen.

6.       SD-kaarten– Wat is het nut om het prachtige Infinity Display te hebben als je maar een paar tv-shows kunt laden? Bekijk al je films en shows in prachtige 4K, alles op je 256 GB SD-kaart opgeslagen.

7.       SchermbeschermersBescherm je telefoon met een schermbeschermer. In combinatie met de Clear View Case. Het beschermt je nieuwe Note 8 tegen de meeste krassen en druppels.