Canon 77D – Een geweldig instapmodel DSLR

Vergelijking 77D en 70D:  

Kenmerken

Canon 77D

Canon 70D

Megapixel

24 Megapixels

20 Megapixels

Beeldverwerker

Digic 7

Digic 5+

AF-punten

45 AF-punten

19 AF-punten

ISO

100-51200

100-25600

Video

1080p bij 60fps

1080p bij 30fps

Weerbestendige afdichting

Nee

Ja

NFC

Ja

Nee

Bluetooth

Ja

Nee

Wifi

Ja

Ja

Afmetingen

131 x 100 x 76 mm

139 x 104 x 79 mm

Gewicht

532 g

755 g

Ben je op zoek naar een goede DSLR, maar je wilt niet teveel uitgeven en toch nog prachtige foto’s maken?

Canon 77D

De Canon 77D biedt een geweldige waarde voor een DSLR up-to-date pakket. De 77D is de nieuwe (dit jaar geïntroduceerd) instap-DSLR van Canon gericht op nieuwe en gelegenheidsfotografen. Deze camera is een goed voorbeeld van hoe je met de goedkope DSLR’s van tegenwoordig geweldige functies en beeldkwaliteit kunt beheren.

De camera heeft meer megapixels dan andere vergelijkbare producten zoals de 70D met 24 MP en de nieuwe beeldverwerker, Digic 7. Dit zorgt voor zowel betere foto’s als eindresultaten.

Maar nieuwe fotografen of amateurfotografen hebben echter het meest baat bij de 45 AF-punten van de 77D, die enorm beter is dan de 19 punten van de 70D. Dit zorgt ervoor dat de focus nauwkeuriger wordt en nog belangrijker, je neemt een normale foto met minder zorgen, omdat je de foto’s niet opnieuw hoeft te controleren om te zien of je de focus wel of niet hebt ingesteld, omdat de 77D met 45 AF-punten ervoor zorgt dat je met focus krijgt wat je wilt. Met een hogere ISO-vermogen kan de 77D in het donker nog beter foto’s maken dan de 70D.

De video heeft ook een upgrade naar 60fps om te zorgen voor een zachtere video en meer opties tijdens het bewerken van je video’s. Een video met DSLR wordt steeds belangrijker, daarom was een hoognodige upgrade nodig.

Volgens ons is een van de beste eigenschappen van de 77D het gewicht. Met 532g is het bijna 50% lichter dan de 70D. Naar onze mening wordt dit vaak over het hoofd gezien, omdat we hier geen rekening mee houden tijdens de aankoop. Maar de DSLR is al de meest gekozen camera, wanneer je camera licht is, kan je het voor een langere periode gebruiken en is het minder lastig om het te dragen, vooral tijdens het reizen.

Een andere geweldige kenmerk die misschien niet belangrijk lijkt, is de draadloze mogelijkheid met wifi, Bluetooth en NFC. Behalve dat de 70D wifi heeft, waarmee je draadloos foto’s kunt overbrengen naar je telefoon of pc, heeft de 77D NFC en Bluetooth voor meer handige en snellere overdrachtsmogelijkheden onderweg. Tik op je telefoon om de overdracht te starten, of verbind je telefoon met de camera via Bluetooth om foto’s en beeldgegevens zoals geolocatie te synchroniseren.

Het enige nadeel van de 77D is dat het geen weerbestendige afdichting heeft. Maar dit is voor sommigen geen must, omdat de meesten waarschijnlijk nooit een weerbestendige afdichting op hun camera nodig hebben.

Dus voor wie is deze camera? Met de upgrades in de beeld- en videokwaliteit is de 77D een van de meest verbazingwekkende keuze geworden voor DSLR in de consumentenklasse. De lage prijs wil niet zeggen dat het lage specificaties of kenmerken heeft. Deze camera kan een geweldig keuze zijn voor een nieuwe fotograaf die net begint met het fotograferen, of voor iemand die zijn verouderde DSLR wil upgraden. Het kan ook een geweldig zomergeschenk zijn, vooral als je familie of vrienden op vakantie gaan.

Koop nu >> Canon 77D